< Til forsiden

Tilbake på Hald ... igjen

I helga var det duket Act Now-helg på Hald. Så da bar det nedover til Sørlandet igjen. Og siden man er fattig student, er det billigste reisemåte som gjelder. Så denne gangen ble det faktisk tre landsdeler på tolv og en halv time. Nei, det går ikke tog mellom Bergen og Kristiansand. Men det går an å ta nattoget til Drammen og så bytte til Kristiansandtoget der, og du får det fortsatt på én miniprisbillett. Så etter en lang natt på toget, og etter å ha hengt to timer mellom kvart på seks og kvart på åtte på morran på Drammen stasjon (ja, det er akkurat like spennende som det høres ut), tøffet toget endelig inn i Kristiansand.

Uansett. Det var bra å være tilbake på Hald. Jeg og Vigdis var planleggingskomité, så vi ankom tidlig. Og jeg skjønner at det blir ensomt på kontoret når alle studentene er borte, Harald – det stedet er skikkelig tomt når det er tomt. Og jeg har vel aldri sett TV-stua så ryddig noen gang. Når det er sagt, blir det påstått fra ledelsens side at vi var det mest rotete kullet i manns minne …

Slik skal det se ut på TV-stua...

Stas å se alle igjen. Nesten alle fra vårt kull var med, pluss noen fra tidligere kull. Og fem av årets utenlandsstudenter. Kult å henge med folk igjen, og få friska opp Ligretto-ferdighetene (Halvard: Vi må spille igjen some time...)

En stor del av lørdagen gikk med på å teste dataspillet «President for a Day», Strømmestiftelsens siste skolesatsning. Det er et spill der man får sitte i presidentstolen i det fiktive afrikanske landet Mubesi, fra landet blir uavhengig, og man får innblikk i alle de vanskelige valgene man stilles overfor som leder for en underutviklet nasjon. Her har man endelig et pedagogisk opplegg som faktisk fungerer – og engasjerer. Og det fungerer godt i store forsamlinger. Vi var ca. tjue stykker, men vi kunne godt ha vært hundre, uten at det hadde vært noe problem. Spillet får toppkarakter av undertegnede.

Ellers var Mikrofinans hovedfokuset for helga. For dem som ikke har fått det med seg, går årets Nobels fredspris til Muhammad Yunus og Grameen Bank, pionerer innenfor mikrokreditt-bransjen i Bangladesh. Siden Strømmestiftelsen er en av de største og mest seriøse aktørene på mikrofinans i Norge, planlegger vi å gjøre en innsats for å informere om mikrofinans i Oslo, Kristiansand og Bergen i forbindelse med prisutdelingen. Se etter oss i gatebildet.

Uansett – et har vært en konge-helg. Nå er tida inne for å begrave seg i pensum fram mot eksamen. Regresjonskoeffisientene lenge leve!

On this day in 2004:
China Mainland

1 kommentar:

Anonym sa...

I dag fikk jeg melding om at spillet "President for a Day" er kjøpt inn til skolen.Er grådig spent på hvordan det vil slå an, vil prøve det i en av medieklassene.

Takk for tipset!

Anne Marie R.

Legg inn en kommentar