< Til forsiden

Furet, værbitt

Undertegnede går i sitt syvogtyvende år, og begynner dermed for alvor å bli det som går under betegnelsen «gammel», med alt dette innebærer, som høye viker, grå hår og smilerynker. Rynker har jeg forresten alltid hatt. Da jeg var et spebarn, pleide jeg å sove med rynket panne og et bekymret uttrykk i ansiktet. Da ble det sagt at jeg lå og løste verdensproblemer. Kanskje ikke så rart jeg endte med å studere religion og politikk og sånn.

Nok om det. Jeg kan huske da vi skulle lære oss Ja vi elsker til 17. mai på barneskolen. Nasjonalsangen vår har jo en tekst som nok ikke er umiddelbart tilgjengelig for dagens niåringer - ei heller på begynnelsen av nittitallet -, så vår klasseforstander syntes det var på sin plass med en grundig tekstgjennomgang, siden det jo er en fordel at barna forstår det de synger. Da vi kom til strofen «Furet, værbitt over vannet», ble vi forklart at forfatteren her sammenligner Norge med en gammel mann som har vært mye ute i hardt vær, noe hans furede ansikt bærer preg av.

Det ligger jo i selv ordet «furer» at de jo er dypere enn det vi kan kalle «rynker», så hvordan vet man om det er furer eller rynker man har? Fortvil ikke. Under himmelen tilbyr her en enkel test du kan utføre hjemme hos deg selv:

1. Finn et speil og still deg opp foran det.
2. Rynk pannen. Ser du noen forskjell? Hvis nei, gratulerer, du har ikke rynker i pannen. Det kan være naturlige grunner til dette, eventuelt har du pumpet deg full av botox (og vi vet jo alle hvor ille det kan gå ...). Hvis ja, gå videre til punkt 3.
3. Plasser et spillkort i en av rynkene. Rynk pannen enda litt til. Henger det fast, har du furer, henger det ikke fast, har du rynker. Så da vet du det.

Og for den som måtte lure: Undertegnede har rynker. Man er da ikke blitt gammel ennå.

2 kommentarer:

Ingunn sa...

Jeg kan ikke rynke panna. Betyr det at jeg ikke begynner å bli gammel? at du har en slik ung kone?

Sheta sa...

Det spørs om du noen gang kommer til å kunne rynke pannen, kjære ...

Legg inn en kommentar