< Til forsiden

Sydenferie

I dag hadde vi fri, så noen av oss bestemte oss for å ta turen ut til en av øyene utenfor Hong Kong for å få smaken på strandlivet. For å komme ut til øya, må vi ta ferje fra Kowloon Tong. Det første som møtte oss på kaia, var en gjeng med demonstranter fra Falun Gong-bevegelsen. Hvis det var én ting vi ble innprentet til det kjedsommelige før vi reiste, så var det: Ikke snakk om Falun Gong i Kina! Falun Gong er en religiøs bevegelse som blir aggressivt forfulgt av de kinesiske myndighetene. Fordi den, i likhet med mange religiøse bevegelser i Kina, inkludert undergrundskirken, er basert på små celler (Al Qaida-style) har den vist seg vanskelig å knekke, noe som gjør myndighetene bare enda mer aggressive. Men her i Hong Kong får de visst demonstrere i fred. Selv om byen ble en del av Folkerepublikken i 1997, nyter folk her store friheter sammenlignet med resten av Kina.

Så bærer det ombord på ferja.
Kanskje et merkelig skilt å sette opp på en vanlig passasjerferge (ikke akkurat noe man ser mye av på Nesoddferga), men gambling er faktisk et stort problem i Kina. Kinesere er ville etter spill av alle slag.


Selve øya minnet mest om en helt vanlig europeisk syden-øy. Små, nedslitte hus, trange gater, t-skjorte-butikker, strender, badevakter, fortauskafeer. Og her så jeg også en sykkel for første gang siden vi kom til Kina. Kina er som kjent syklenes land, men det gjelder på ingen måte Hong Kong. Etter en hektisk uke i Hong Kong var det deilig med en liten sydentur

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar