< Til forsiden

Høyt og lavt

Hong Kong er fortsatt sterkt preget av engelskmennenes tilstedeværelse - sju år etter den kinesiske maktovertagelsen. Det viser seg i arkitektur, i vareutvalg, i vestlige butikk- og restaurant-kjeder og hoteller. Shoppingkulturen i Hong Kong er ekstrem. Nesten alle har iPod - alle har mobiltelefon. Bildet under viser Shatin Town Center, vårt lokale kjøpesenter i Hong Kong. Det består - om jeg ikke husker helt feil - av ikke mindre enn tre kjøpesentere, som i tidens løp har vokst sammen, forbundet med underjordiske ganger. Bildet er tatt på en svært rolig dag.
Shatin Town Center - Foto: deaixa - some rights reserved

Her kan man gå på Starbucks i underetasjen og kjøpe en Grande Mocca til ca. 30 kroner. Til samme pris kan man få en god middag på en av de kinesiske restaurantene et par etasjer lenger opp. Og det er egentlig det generelle intrykket - det vestlige koster. En middag på McDonalds eller Pizza Hut koster omtrent det samme som hjemme - og fem ganger mer enn det meste som finnes av Kinamat. Man har liksom fast food på to forskjellige nivåer - kinesisk fast food, som er billig, og vestlig fast food, som egentlig er litt fint.

Også gatene i Hong Kong er på to forskjellige nivåer. Ett stikkord når det gjelder Hong Kong er plassmangel. Eiendomsprisene er skyhøye, og derfor bygger man enorme skyskrapere for å utnytte hver minste jordflekk til det fulle. I sentrum går det gangbroer og tunneler mellom husene, slik at man kan gå kilometervis uten å behøve å sette føttene på bakken. Likevel, nesten uansett hvor man går, går man i kø.
Gangbro - Foto: wok - some rights reserved

Publisert 16. januar 2007

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar