< Til forsiden

Temple Street Night Market

Vi har to reiseledere i Hong Kong - Marianne og Tormod. Tormod er nok den av de to som har vært desidert mest nervøs for at ting ikke skal gå bra, og for at folk skal komme bort fra gruppa. I kveld skal Tormod og en fra seminaret ta oss med til Temple Street Night Market. For å komme oss dit, må vi gå noen hundre meter til fots. Å bevege seg i samlet flokk langs Hong Kongs smale fortauer, kan være en utfordring. Det er mildt sagt trangt. Tenk deg Oslo City en lørdag ettermiddag i desember, så har du et visst bilde. Det nytter rett og slett ikke å gå side om side - man må gå etter hverandre på rekke.
Og da skjer det som må skje - noen kommer bort fra gruppa. Ikke en student, slik vår reiseleder har vært redd for, men reiselederen selv. For fortroppen tror han er med baktroppen, og baktroppen tror han er med fortroppen. Men, men. Tormod har vært ute en regnværsdag før, og vi har jo fortsatt mannen fra seminaret med oss. Så etter å ha lett og spurt litt fram og tilbake, forsetter vi.

Når vi kommer fram til markedet, sitter Tormod der på en benk og smiler fra øre til øre. Han har nemlig fått klippet håret. I enden av markedet står gatefrisørene. Vær så god, ta plass på en benk, og så klipper han deg for en billig penge. Så igjen var vi fulltallige.


Temple Street Night Market er, som navnet antyder, et marked som bare er åpent på kveldstid. Klokka to på ettermiddagen stenges gata for trafikk, og bodene kommer fram. Det finnes boder med klær og frukt og turistartikler.
Temple Street Night Market. Foto: Team Frosick
Snacks på pinne...
På veien hjem. Hong Kong har et av de beste T-bane-systemene i verden.

Publisert 30. desember 2006

1 kommentar:

Sigrunn sa...

Herlig land! Dette er moro Kjetil! Det var moro då og hugsar eg, sjølv om eg kjøpte nokre flotte plakatar framfor å klyppe lokkene mine. Hels mykje til ho som eg og er ganske så glad i, og godt nytt år til båe to!

Legg inn en kommentar