< Til forsiden

Hong Kong Highlights

I dag var dagen for sightseeing. Vi fylte opp en buss med oss og studenter fra det teologiske seminaret vi er på besøk hos, og dro avgårde. De hadde satt opp et program med alle høydepunktene for oss. På bussen var det stor aktivitet, med allsang og tegnekonkurranse, så det var ikke mye tid til å kjede seg.

Første stopp var Stanley Market. Det skal visst ha vært ganske spesielt, men det var ikke så mye annet å finne enn klær og suvernirer - et standard sydenmarked om du vil.

Neste stopp var Repulse bay. På veien passerte vi det berømte huset med hull i:
Foto: G. Solomon, Kilde: Wikipedia

Historien bak hullet er som følger: Da huset skulle bygges, henvendte arkitekten seg til en Feng Shui-mester. Denne fortalte ham at i fjellet bak der huset skulle byggens, bor det en drage. Denne dragen flyr stadig ned til vannet for å drikke. Hvis huset ble bygget slik det var tenkt, ville det komme i veien for dragen. Drager er viktige i kinesisk mytologi. De betyr lykke, men det er ikke lurt å irritere en drage. Arkitekten fant det derfor best å tegne et hull tvers igjennom bygningen, så dragen kunne få fri passasje.

Nytt og gammelt
I Repulse Bay besøkte vi et folkereligiøst tempel. Og folkereligiøst betyr i denne sammenhengen et sammensurium av alt mulig. Det var både gudestatuer og buddhaer. Folk gikk rundt og gned på statuene - blant annet på pengepungen til guden for rikdom. Ved å ta på statuene, øker du sjansen for å få lykke, langt liv eller rikdom, avhengig av hvaslags gud det dreier seg om.
Guden for rikdom. Hvis man gnir på pengepungen hans, kan man bli rik.Dagen endte på Victoria Peak - med utsikt over hele byen. Den som sier at bylandskap ikke kan være vakkert, har ikke sett Hong Kong...Sist oppdatert 14. mars 2011

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar