< Til forsiden

Kjøpt BA for første gang i livet


Jeg vet ikke hva som er mest absurd, selve saken, at det får hele førstesida, uttalelsene som har kommet fram (jeg tror jeg kan tenke meg mer tarvelig hærverk ...), dusøren som utloves (100 000 kroner), hvem som utlover den (Avisen BA, en bilbutikk, et industrikonsern og ... Herman Friele), antall sider som er brukt inni avisa (side 3, 4, 5, 6, 7, 8, og 9), i det hele tatt. Denne forsida er bare verdt å ha. Her i byen hersker det noe som minner om lynsjestemning, det ropes om gjeninnføring av gapestokk.

Det er nemlig noen ting man ikke tuller med i Bergen. Man har buekorps, Brann stadion, regnværet og ... pepperkakebyen. Man har Sundt-nissene som har skremt barn i femti år, men som er umulig å bli kvitt. Man har PLES-skiltet, som det ryktes også er vanskelig å bli kvitt. Man har bybrannene. Kort sagt alt det som gjør Bergen til Bergen - det som utgjør byens sjel. Og den som tuller med byens sjel, får kjenne bergensernes harme.

Men saken ser heldigvis ut til å gå mot en løsning. Politiet har satt inn store ressurser. Tidligere i dag kunne avisene melde at politiet var på jakt etter en person som luktet pepperkaker, og i kveld skal to mannspersoner avhøres. Politiet har uansett gjerningsmannsprofilen klar. Dette er tilbakestående tapere, som verken er flinke på skolen, i idrett eller sosialt. Og ja, forresten, ingen jenter ville finne på noe sånt, så vi snakker mannspersoner, helt klart.

Så gjenstår det å se hva som skjer når navn, adresse og ikke minst skatteopplysninger på de mistenkte blir klint utover forsidene om et par dager. Selv mistenkte jeg lenge denne karen. Er det rart det er krig i verden? Og hvor mye verre er dette en rasering av landsbyer i Sudan?

Stay tuned. Vi kommer neppe tilbake med mer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar