< Til forsiden

Fruit is good for you

Jeg tenkte jeg skulle skrive om en frukt jeg liker. Den heter pomelo eller noen i den dur, men jeg kommer alltid til å tenke på den som "sånn stor grapefrukt". Jeg smakte den første gang i Kina, og der er det litt vanskelig å spørre om hva ting heter og slikt, siden jeg er fryktelig dårlig til å snakke kinesisk. Men nå har jeg funnet et par steder i Bergen som har det også.
Den ser altså ut som en stor grapefrukt, på størrelse med en honningmelon, kanskje. Den har skikkelig tjukt skall, så det tar tid og mye jobb å komme inn til godsakene.
Og når man var ferdig med å skrelle, skulle man kanskje tro den var klar til å spises. Men nei, da. Man må ta huden av båtene også - det er nemlig bare selve fruktkjøttet som er noe særlig å spise.
Neida, det er ikke så klissent som det ser ut. Fruktkjøttet er fast og ganske mye tørrere enn grapefrukt, så man kan trygt plukke det ut med fingrende. Det er ikke for søtt, ikke for surt og ikke for bittert. Smaken minner en anelse om granbar. Veldig, veldig godt.
Ulempen er at det blir fryktelig mye søppel av en slik en. Dette er bare "huden", skallet har vi kastet allerede. Fordelen: Den er altfor stor for ett menneske alene, så det er en sosial frukt. Må gjerne nytes på gulvet i hotellkorridorer.

On this day in 2006:
Ugandabloggen: Street Walk

4 kommentarer:

Ingunn sa...

åååhhh!
Me like 'sånn stor grapefrukt' og den er spesielt god sittende på gulvet i en hotellkorridor.
Men det er godt sittene på rommet ditt også altså. Selv om det ikke blir helt det samme, så kan men jo benytte muligheten til å mimre...
Glad i deg!

Sigrunn sa...

Eg må tilstå at "hotellkorridor" var det som ved fyrste augekast slo meg då eg såg bileta i dette innlegget. Heilt fantastisk frukt, men ser lite til slike i Oslo, det er eigentleg litt rart... Dei er å få tak i i Bergen forstår eg? Kanskje eg lyt ta meg ein tur.

Sheta sa...

Hvis du går i den litt store frukt-og-grønt-butikken sånn på hjørnet litt bortafor, innafor på grønlands torg, så hadde de i hvert fall i desember... Kult at du har fått deg kjæreste, forresten. Gratulerer masse.

Sigrunn sa...

takkar og bukkar! Då vert det nok ein Grønlandstur på meg istaden... PS:du har utruleg mange fjernkontrollar! Sigrunnklem!

Legg inn en kommentar