< Til forsiden

Og vi gratulerer Italia med seieren!

Og så var det over for denne gang. På grunn av en usannsynlig forsinkelse på bussen, var det noen av oss som ikke rakk hjem til finalen. Bildet nedenfor er tatt på Vestbane-plassen, ca. 10 minutter inn i første ekstraomgang. Plassen bærer i grunnen preg av at de aller aller fleste menneskene i byen er Et Annet Sted.

Jeg har aldri vært spesielt fotballinteressert. Det hender jeg ser en landskamp hvis Norge spiller. Jeg har sett en og annen Premier League-kamp, og jeg er gjerne med og heier på Fjellstrand gutter 94. Men for meg betyr fotball-VM først og fremst en måned uten noe særlig spennende på TV. Pluss at mange mennesker jeg kjenner blir fullstendig utilgjengelige de dagene det er kamp. Noen har til og med annonsert at hele kalenderen deres denne måneden blir organisert rundt VM-programmet. Bildet under er fra TV-stua på Hald.

I Uganda har det vært trøbbel med sendingene. Dere som har lest ugandabloggen min, vet hva loadshedding er. Loadshedding er et resultat av dårlig kapasitet på strømnettet, og består i at elektrisitetsselskapet (i Uganda UMEME stenger av strømmen i et område, for å redusere det samlede forbruket. Da vi først kom ned til Uganda, var det snakk om tre timer hver tredje kveld, og det var forsåvidt greit å forholde seg til. Etter jul, på grunn av kritisk lav vannstand i Victoria-sjøen, gikk de over til å ta strømmen 24 timer annenhver dag. Da begynte det å bli plagsomt. Dieselaggregat-produsentene tjener rått i Uganda for tida.

Men tilbake til saken. Mange fotballfans har kjøpt seg eget aggregat for å kunne følge fotball-VM selv under de hyppige strømbruddene. Problemet er bare at statskanalen UBC mangler aggregat til senderen sin i Mbale-området, i følge New Vision. Så da er man like langt. New Vision foreslår at man skal oppsøke utesteder som har satelitt-TV. Saken er fra midten av juni. Vi håper at aggregatet til slutt ble levert fra Kampala, så våre venner i Øst-Uganda i det minste fikk med seg slutten.

Uansett: Jeg fryder meg over at det nå er fire år til neste gang...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar