< Til forsiden

Zanzibar!

Og så var ferien over. Vi har hatt en skikkelig sydenferie. Sånn ferie du ser bilder av i reisekatalogene, men som liksom aldri blir det samme når du kommer dit. Men Zanzibar er akkurat sånn som det ser ut på bildene. Vannet er nesten latterlig turkis, og strendene er så lange og hvite at det grenser til det klisjéfylte. Det er forsiden av medaljen. Baksiden finner du hvis du beveger deg mer enn hundre meter fra stranda og hotellene med solbadende turister som velter seg i luksus. Fattigdommen er absolutt til stede her også. Men turistene er en kjærkommen inntektskilde også for lokalbefolkningen. (""My name is Captain John/James/Cook/Shearer, I have a boat. And a restaurant. Want to go fishing? Want to go snorkling? Then afterwards you can eat at my restaurant."" eller ""you want massage/henna tattoo?"" eller ""you give me football!"")

Det har vært en spesiell jul. Vi spiste grillet tunfisk til julemiddag og var ute og snorklet første juledag. Men juleevangeliet ble lest og julegaveutdeling ble det også. Men nyttårsaften var stuslige greier. Ikke en eneste rakett. Sukk. Vel, vel. Vi får ta det igjen til neste år. Bildene nedenfor er tatt av Jon og Vigdis, da undertegnede hadde mistet kameraet sitt under en haug med klær før han reiste på ferie. Sånn kan det gå.I lastebilen, på vei mot grensa

Framme på Zanzibar. Jeg og Per har utviklet en lei uvane med å kaste jenter i vannet. Både Silje og Kathrine har fått unngjelde denne uka.
Seierherrene...
Vi er framme... og skikkelig slitne
Siljes bursdag. Denne kelneren var en tanke plaget av blitzen på kameraet til Jon

Noen liker fart og spenning
Julemiddag..Stonetown er gamlebyen i Zanzibar town. Den er full av små, trange smug og krokete gater som du kan gå deg skikkelig, skikkelig vill i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar