< Til forsiden

Resettlement

I dag har vi vært på tur. En av guttene som har vært på senteret siden vi kom, hadde bestemt seg for at nå ville han hjem, så vi ble sendt på tur med lastebilen. Han bodde i nabodistriktet, Palissa, så turen gikk langt ut på landet. Det var en fantastisk tur. Endelig føltes det som å være i Afrika på ordentlig. Litt eksotisk, litt turistfølelse. Steikende sol, grønn natur og støv. Rødt støv. Overalt.

Resettlement er alltid et spenningsmoment. Grunnen til at barn og unge trekker på gata, hvis de ikke er hjemløse i utgangspunktet, ligger som regel i hjemmet. Mange blir dårlig behandlet, enkelte også mishandlet. Andre bare mistrives. Det er vanskelig å si hvordan det gikk denne gangen. Det vil tida vise. CRO følger opp alle som er blitt sendt hjem. Hvis de fortsatt ikke trives, må de kanskje finne et annet sted de kan bo.

Trafikkbildet er en tanke annerledes her enn hjemme. Det er dårlige veier og mye dårlige biler. Denne lastebilen hadde mistet et hjul og kjørt ut. Men det var heldigvis ingen dødsulykke.

On this day in 2004:
Back to your roots

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar