< Til forsiden

Hong Kong by night

I kveld hadde vi ikke noe program, så vi dro en gjeng sammen med vår eminente reiseleder Tormod Engelsviken inn til Hong Kong sentrum. Shatin ligger på fastlandsdelen av Hong Kong, mens selve byen, med skylinen og alle skyskraperne, den delen som alle har sett på film, ligger ute på selve Hong Kong-øya. Det går en tunnell under vannet, men det er jo mest stas for oss turister å ta Star Ferry over. Det blir dessuten ganske så pent på kvelden.
Solneddgang over Hong Kong. Forurensningen gjør solnedgangen lilla. Det er visstnok ikke Hong Kong sin skyld at det er så forurenset. Hong Kong har ingen industri, så som alt annet som er galt (som for eksempel de siste åras økonomiske krise) kommer forurensningen fra "Mainland", altså selve Kina.

Hong Kong skyline. Se så mange pene farger...
Skyskrapere er moro.


Det som slår en når man vandrer gjennom gatene i Hong Kong, er blandingen av det veldig vestlige med det veldig kinesiske. Det danner liksom en slags høy- og lavkultur (bokstavelig talt - du kan gå gjennom nesten hele sentrum på gangbroer uten å være i nærheten av gateplan). Vestlig for de rike, kinesisk for de fattige.

Ellers kan det nevnes at Hong Kong har mye artig kollektivtrafikk. I tillegg til et topp moderne t-bane-system, på linje med Londons, har de to-etasjes trikker (veldig gøy og sitte forrerst i andre etasje om kvelden) og taxier med verdens kuleste sjåfører. Flere av de vi satt på med (vi tok mye taxi - det er billigbillig i Hong Kong) kunne glidd rett inn i en hvilken som helst Hong Kong-kung fu-film.

Publisert 20. november 2006

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar