< Til forsiden

Om å telle kalorier

Jeg registrerer at skrittellere er blitt mer og mer vanlige. Man setter en liten dubbeditt i beltet, og så teller den hvor mange skritt du går i løpet av dagen. Ifølge Ingunn er 10 000 skritt definisjonen på en «aktiv dag». Hvis du har en riktig avansert dubbeditt, så kan den også regne ut hvor mange kalorier du har forbrent, og hvor mange du burde ha forbrent. Nå får man også tak i mobiltelefon med skritteller. Jeg har ikke skritteller av samme årsak som jeg ikke har badevekt: I don't want to know...

Statsministerens kontor har også kastet seg på kaloribølgen. Som reaksjon på et hjertesukk fra olje- og energiminister Odd Roger Enoksen om eget kakeinntak, har stabssjefen på statsministerens kontor nå instruert forværelsene til de enkelte statsrådene om å være forsiktig med å sette fram kaker og andre søtsaker til statsrådene. Aftenposten melder:

Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen fikk imidlertid nylig en beskjed fra eget forværelse som i praksis innebærer at "alt som er så søtt og godt, det er borte stort og smått".

Siden dette er en såkalt «nyhetssak», har man selvsagt fått noen til å «uttale seg». Og hvem er vel mer naturlig å henvende seg enn adm.dir. i Oslo Baker- og konditorforening. Han svarer på henvendelsen at «Nei, mye kakespising er ikke sunt, men i små mengder går det fint.» Det er godt vi har undersøkende journalister her i landet.

Les hele saken hos Aftenposten

Det mest interessante med artikkelen er likevel den obligatoriske faktaboksen som følger med. Aftenposten kan melde at en croissant inneholder ca. 350 kalorier. Videre forbrenner man drøyt 200 kalorier ved en times rolig gange. Men man trenger slett ikke bevege seg utendørs for å forbrenne kalorier: Å skrive raskt på datamaskinen i en time forbrenner ca 140 kalorier. Dermed kan jeg, etter en god femtimersøkt bak tastaturet, med god samvittighet gå ut og kjøpe meg to hele croissanter. Tenk det, Hedda!

On this day in 2006:
Tørke i Øst-Afrika

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar