< Til forsiden

Paris, torsdag: Notre Dame og Champs Elysée

I helga var jeg og Ingunn på besøk hos Ingeborg, som er ettåring for NMS i Bourge-la-Reine, en av forstedene til Paris. Her kommer noen bilder fra turen:
På Flesland - klar til avgang
Framme i Bourge-la-Reine. Dette ser ut som et artig sted - veldig stille om dagen, full rulle hele natta.
Når man går på besøk, er det hyggelig å ha med seg noe godt. Vi falt for denne 1,5-kilos bøtta med Søppeldynga på tax-free-en.
Etter en utmerket begg-og-acon-frokost hjemme hos Ingeborg bar det ut på sightseeing. Utafor Notre Dame er det fortsatt jul...
Problemet med Notre Dame er at den er så stor at det er fullstendig umulig å få hele kirka med på bildet.
Skjøvamener?
Notre Dame fra innsida
Seine by night ...
På vår vandring gjennom byen fant vi en stolpe som noen hadde låst fast i bakken. Sært, tenkte vi. Hva skal man låse fast en stolpe for. Er man redd for stolpetyver, kanskje? Stolpetyver med stolpesko ...
En tur på Champs Elysées er obligatorisk del av «The Paris experience». Det ble ikke mye shopping på oss - for oss fattige studenter passer Champs Elysées best for window-shopping. Skal man gå Champs Elysées, er det best å starte øverst.

Og så var dag 1 i Paris over. Stay tuned for more.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Sheta...Her er Elisabeth. I utlandet. Med stolper med hengelaas paa. Og ikke minst: forklaring paa hvorfor!

Stolpen gjoer at det ikke er trafikk paa 'innsiden' av der stolpen staar. Men hengelaasen er for at man skal kunne laase opp og bokstavelig talt legge stolpen ned langs bakken dersom det er noedvendig aa faa inn en bil, f.eks. ambulanse eller brannbil. Stolpen staar ikke ned i jorda, med andre ord...i alle fall ikke mer enn at den har et ledd som lar seg boeye! Vanligvis har vakter av et eller annet slag noekkel til laasen og lar seg lett tilkalle.

Her i England og paa campus brukes slike stolper for aa begrense trafikken i studentboligomraader, slik at det ikker er mulig aa komme til med bil mellom 23 og 07 eller noe saant. For eksempel.

Saa naa har du laert noe nytt!

Sheta sa...

Ja, jeg tenkte litt på det, jeg også. Problemet er at ca. 30 cm bak denne stolpen er det en vegg, så de står egentlig ikke og sperrer for noen som helst. Om det ikke da er noen som ønsker å reservere en usedvanlig smal parkeringsplass for fiater på fortauet...

Anonym sa...

Men kanskje veggen er et skalkesjul for fluktveien til bilparken til de hemmelige agentene i det tilsynelatende uskyldige huset du nevner... at veggen egentlig skjuler masse hemmeligheter og alt du har sagt i naerheten av denne stolpen har blitt fanget opp av avlyttere og paa kamera osv?! Det har jeg sett paa TV nemlig, saa det er sikkert sant!

Legg inn en kommentar