< Til forsiden

Kristin Halvorsen sammenligner Norge med Iran

Dette er egentlig ikke en politisk blogg, men i dag kunne jeg ikke dy meg. Kristin Halvorsen kommer med en uttalelse i dagens intervju med Vårt Land, som krever en oppklaring. Jeg siterer:

For SV er et skille mellom stat og kirke et prinsipielt standpunkt. Vi trenger en prosess der vi kommer oss ut av selskapet vi nå er i internasjonalt: Kobling av stat og religion – noe et fåtall stater som Iran har.
Prestestyret i Iran og statskirkeordningen i Norge er i virkeligheten to veldig forskjellige fenomener. Problemet i Iran er at all politisk makt er samlet hos noen få religiøse ledere. Problemet i Norge er at en sekulær stat sitter og styrer over et religiøst kirkesamfunn. I begge tilfeller dreier det seg om en sammenblanding av den religiøse og den politiske sfære, men med motsatt fortegn. I Iran dreier problemstillingen seg om kirkens makt over staten, mens i Norge diskuterer man statens makt over kirken. Det er svært lenge siden makthaverne i Norge mente å ha sitt mandat direkte fra Gud...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Dette er en prøve for å se om du leser egne websider siden du ikke leser sms'er, tydeligvis ;-) Er i Oslo om ei uke. Tid til en gammel venn?

Anonym sa...

Til offentligheten: Han gjør det!

;-)

Sheta sa...

Ellers er han bare veldig lite flink til å svare på sms-er. Sånn helt generelt...

Legg inn en kommentar