< Til forsiden

Hjem til jul

For et par år tilbake var jeg med på en spørreundersøkelse fra Norsk Gallup eller noe sånt. På første sida skulle man skrive kjønn, hvor gammel man var, hvilken kommune man bodde i, og hvor lenge man hadde bodd i den kommunen. Jeg visste det vel egentlig fra før, men det føltes likevel som en slags åpenbaring å se det på trykk - jeg hadde faktisk bodd alle mine toogtjue år på samme sted. Jeg skulle bli treogtjue før jeg tok det store skrittet og flyttet til Tigerstaden - i halvannen måned. Og så bar det av gårde til Mandal - Base camp før man tok skrittet ut i det store utland. Og så hadde man plutselig bodd sju måneder i Uganda. Det var stort, det var skummelt, og det var helt fantastisk.

Og nå er jeg i Bergen. Unge Høybråten som aldri i sitt liv skulle flytte fra Oslo, har havnet i Bergen. Og det verste er at jeg trives. Bergen er en fantastisk by, og jeg bor midt i den. Det er ingenting som ligger mer enn femten minutters gange fra der jeg bor. Og regnet? Ja, det regner mye i Bergen, og nei, det bryr meg faktisk ingen verdens ting. Jeg er nok et merkelig dyr, men jeg lar meg visst affisere svært lite av vær og værforhold. Enda mindre enn før, faktisk. Tror kanskje Afrika-oppholdet har kurert meg litt.

Ellers sitter jeg for øyeblikket og er litt misunnelig på alle jeg kjenner som skal til Afrika i løpet av det neste skoleåret (det er faktisk en hel del av dem), kanskje mest av alt søster Kari-Anne som er på Hald i disse dager, og som skal til Kenya i seks måneder fra begynnelsen av oktober. Men så kommer det to serbere fra Hald (som Ingunn ble kjent med i Beograd i fjor) og skal bo på lagshuset, sånn et halvt minutt fra meg, så jeg får nok med meg en liten bit av "The Hald Experience" også i år. Og ja da, Kari-Anne, jeg kommer til å be om full rapport, så det er best du oppfører deg...

Nok om det. Dette står i fare for å bli en blogg uten mål og mening. La meg se om jeg kan ro det i land. Man er altså i Bergen. Og i år blir første gang i mitt liv at jeg skal hjem til jul. De tre første åra jeg bodde hjemmefra, var det liksom bare å tusle over tunet, så det teller vel egentlig ikke, og i fjor var jeg på feil kontinent og spiste grilla tunfisk til julemiddag og var ute og snorkla første juledag. But I digress. I år skal jeg faktisk hjem til jul. Kjenner jeg gleder meg aldri så lite allerede.


Huset i skogen (Arkivfoto)
(Jada, jeg vet at dette er resirkulering av bilder. Men PCen min døde her forrige dagen, og alle bildene mine ligger på den, så inntil man får løst det problemet, må dere bare belage dere på noen billige løsninger fra tid til annen...)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar