< Til forsiden

Arena 2006

Og vi er tilbake i Bergen igjen. Har tenkt å bli en stund denne gangen. Hvis noen lurer på hva i all verden jeg bedrev tiden med i forrige uke, så gjengir jeg noen bilder her:
Første post på programmet: Treffe gamle kjente. Leandro var student på Hald forrige skoleår, og skal være ettåring i år. Så vi samla en bønsj med Hald-folk, siden vi uansett var på Dvergsnestangen alle sammen, og troppet opp på Kjevik.
Klemmekø
Og så sto man på stand igjen.
Her lages det chapatti etter afrikansk oppskrift på afrikansk kullovn direkte-importert fra Uganda.
En annen av de store attraksjonene på standen var rugekassa vår - "Big chicken" - gjett på hvilket egg som blir klekket ut først, og vinn flotte premier!
Ser ut som egg nummer sju er i ferd med å gå av med seieren...
Og det ble nummer sju. Ett stykk nyfødt kylling. Født: 09.08.2006 kl. 20:10. Lengde: En neve stor. Vekt: Nesten ingenting.
Det ble ti kyllinger i alt. Her er en av dem ute og spaserer på tunet.
Superlørdag er avslutningsdagen på Arena, med turneringer og annet sprell. En viktig post på programmet er femkampen, der Strømmestiftelsen i år var med på å arrangere en av øvelsene - et slags horisontalt strikkhopp over vann:
Med ett stykk strikkhoppstrikk (også den importert fra Uganda) om livet skal deltakeren forsøke å bevege seg lengst mulig bortover stranda, før strikken sier stopp, som en illustrasjon på hvor vanskelig det er å arbeide seg ut av fattigdom. Vi hadde satt opp merker med 1 dollar, 2 dollar, osv, og jo lenger bort du kom, jo mer fikk du å rutte. 1,2 milliarder mennesker lever for mindre enn 1 dollar om dagen. Det borterste merket var på 25 dollar, og er nesten umulig å nå.
Denne karen sliter for å nå 5 dollar-merket.
Og der sa det stopp.
Flere gamle kjente: Her er det pauseinnslag fra gjengen som har gått på kurs for å lære seg afrikansk dans. Blant annet deltar årets Act Now-studenter fra Øst-Afrika. Den unge mannen i gul t-skjorte bakerst er Johnson fra Mbale...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar