< Til forsiden

Fredelig kappestrid?

Denne helga har vi hatt distriktsturnering i fotball for ungdoms- og videregående skoler i Mbale. Det har vært en interessant opplevelse, for å si det mildt. For min del begynte det med at jeg passerte Mbale Progressive Academy på vei inn til byen. Der var det stor ståhei, og en gjeng skoleelever sto og kastet stein mot skolebygningen.

Jeg henvendte meg til nærmeste boda boda-syklist – de er som regel godt informert om hva som rører seg. Steinkasterne kom visstnok fra Mbale Secondary School. Vi sto og så på mens disse forsvant, og bøllene fra Progressive, bevæpnet med pinner og stokker, gjorde seg klare til å gjengjelde aksjonen.

Senere på kvelden snakket jeg med Derick. Han hadde vært på stadion, hvor det visstnok hadde vært fullt opprør. Politiet hadde til og med vært inne med tåregass for å spre mengden. Folk tar skolefotball en tanke mer seriøst her enn hjemme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar