< Til forsiden

Spreading the norwegian culture, pt. 2: The Nordstoga experiment

Eksperimentet med å utsette ugandere for norsk kultur fortsetter. For noen uker siden inviterte vi noen av CRO-gutta på norsk middag. De fleste av dem hadde friskt i minnet et lignende prosjekt fra et tidligere Act Now-team (med norsk brødmat og pålegg...), og de var i det hele tatt svært vanskelige å overtale. Og vi kan etter eksperimentet konkludere med at mange av de viktigste kulturforskjellene mellom Norge og Uganda ligger i valget av garnityr. Sausen, soppstuingen og potetene var det ikke mange som likte. Indrefileten (bestilt fra Kampala via Mbales eneste europeiske restaurant, så langt må du for å få tak i mørt kjøtt...) falt imidlertid i smak hos de fleste.

Jeg har hatt stor glede av iPoden min mens jeg har vært i Uganda. Og under juleferien på Zanzibar klarte jeg også å sikre meg en del ny musikk fra macen til Jon, deriblant den norske perlen Kveldssang for deg og meg med Odd Nordstoga (den med grisen som hyler...). Jeg har testet denne sangen på en rekke av ungene på CRO. Alle, uten unntak, ba meg skifte sang. Derav kan man konkludere at ugandiske gatebarn liker heller ikke Odd Nordstoga. Tror denne delen av norsk kultur kan vise seg vanskelig å spre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar