< Til forsiden

Tororo, Kveld

Vi har vært i Kenya. De fleste av barna har aldri vært ute av landet før, så lærerne på CRO fant ut at vi kunne ta dem med over grensa en tur. Så vi fylte opp lastebilen igjen og dro til Malaba.

Malaba er en husklynge som har vokst fram rundt grenseovergangn, både på Uganda- og Kenya-siden. Den minner om en arktisk forskningsstasjon, full av lagerbygninger og radiomaster, en by der det ikke skulle vært noen by, en by som ville dø det øyeblikket grensa opphørte å eksistere. Vi spaserte i flokk og følge over grenseelva, som ikke var stort mer enn en bekk, fra Malaba, Uganda til Malaba, Kenya. Og så var vi i utlandet. Forskjellene var ikke dramatiske. Det er de samme gatene av hardtrampet, rødt støv. De samme western-husene med falske fasader og reklameskilter malt rett på veggen. Hva kommer det av at vi tillegger en liten, rød strek på et kart så stor betydning?

Så spilte vi vennskapskamper i fotball og netball mot Teen Challenge, Malaba. Teen Challenge er et skoleprosjekt for gatebarn i Malaba, som samarbeider med CRO. Vi tapte begge kampene, men de er allerede i gang med å planlegge returkamp i Mbale. Og denne gangen skal lagene ligge i hardtrening.
Og så var dagen over…

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar