< Til forsiden

Tilbake i Mbale

Og så var vi hjemme igjen. Vi hopper av bussen ved stadion, før selve byen. Det er mørkt. Mørkt og varmt. Det har ikke regnet siden vi dro. Lufta er full av støv. Men det er frisk luft. Fjelluft. Etter ei uke i Kampala er det deilig å kunne trekke pusten uten å føle seg skitten på innsida. Vi går nedover bakken mot Paradise. Jeg kjøper en chapati i bua nederst i bakken. "You were lost," sier damen i bua. "Where have you been?" Så går vi gjennom enga med ildfluene og svinger inn mot porten. Jeppjepp. Jeg er hjemme.

Og så kommer vi inn på kjøkkenet. De har kjøpt komfyr til oss! Her har vi gått i to måneder og ventet på en kokeplate, og så står det plutselig en komfyr på kjøkkenet. Bjarte ble stående en lang stund med stjerner i øynene og bare se på den. Så nå venter vi bare på at noen skal komme og koble den til strømnettet. Vi har allerede begynt å planlegge hva vi skal lage. Bjarte snakker om saltbakt kylling. Varm eplekake med is står høyt oppe på ønskelista hos undertegnede.


OK. Nå har denne bloggen vært useriøs en stund. Men vi har vært litt turister den siste uka, så dere får ha meg unnskyldt. Forvent mer seriøse innlegg i uka som kommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar